Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
705°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Skidsemester med barn

Barn på skidor i skogen

Är det första gången du åker på skidsemester med barn? Ta det lugnt, vi har nästan 50 års erfarenhet av att ta hand om barn på skidsemester. Vi vet vad vi pratar om. Och vi delar gärna med oss av våra tips och idéer. Så din vintersemester tillsammans med barnen blir roligare och lättare. Här nedan är några vanliga frågor.

Hur gammal ska man vara för att börja åka skidor?

Tre år brukar vara en bra ålder att ta på sig skidorna och lära känna både snön och utrustningen. Visst är det lite lustigt att stoppa ner fötterna i ett par skor gjorda av plast? En del barn lär sig direkt hur man ska göra medan en del behöver träna mer. Om man tidigare har kört skridskor eller någon annan sport där det krävs balans och motorik brukar det underlätta.

Vilken utrustning behöver barnen?

Steg ett är kläder och utrustning. Barnen kan lätt börja frysa om händer och fötter och det är en bra idé att ha pjäxorna på en stund redan innan man ska ut och åka. Alla barn som åker skidor ska ha hjälm och oftast räcker det med just en skidhjälm för att hålla sig varm om huvudet. Stavarna kan man lämna i stugan.

Hur lär jag barnen att åka skidor?

Låt barnen hitta det roliga med skidåkning genom att inte börja för hårt. På Idre Fjäll finns det många bra barnområden med blygsam lutning, lätta liftar och rullband som hjälper de små skidåkarna upp till toppen av backen. Först och viktigast är att att hitta bromsen. Den hittar man genom att forma skidorna till en glasstrut. Låt barnet själv stanna utan att ta emot, det kanske går lättare om du ställer upp ett par stavar så att man vet vart stoppskylten står.

Det bästa sättet att lära sig och sitt barn att åka skidor tillsammans är att gå Idre Fjälls skidskola. Här finns kurser i skidåkning för både stora och små var för sig. Eller varför inte gå kursen Stor och liten 2-3 år? Det är Idre Fjälls skidskola för de allra minsta barnen och deras förälder eller en annan vuxen. Läs mer om kursen här.

Finns det proffshjälp att få?

Låt Idre Fjälls utbildade skidlärare hjälpa barnen upptäcka det roliga med skidåkning. Där är de verkligen i trygga händer. Det finns ett par saker att tänka på när du bokar skidskola. För att få en bra start ska barnet hamna i rätt grupp. När du bokar skidskola bedömer du barnets nivå och den ska vara så realistisk som möjligt. I skidskolan träffar barnen vänner och lär sig åka skidor med mycket glädje.

Läs mer om Idre Fjälls barnområden här >>