På väg till Idre Fjäll

Välkommen till oss!

Snart är det dags att packa fjällstället och komma till oss på Idre Fjäll! Här hittar du information som gör det lite enklare för dig som är på väg till oss. 

Och du - kom ihåg att köra försiktigt!

Säkra tips till dig som ska till Idre Fjäll

Vi på Idre Fjäll vill göra så mycket vi kan för att hindra smittspridningen av Coronaviruset och Covid-19. Vi vet ännu inte hur resandet kommer se ut i sommar, men om reseavrådan lättas eller släpps, så vill vi att du ska kunna slappna av och andas fjällens friska luft i lugn och ro. Därför kommer vi fortsätta med våra åtgärder för att minska kontaktytor och vi jobbar hela tiden på att göra vår veksamhet ännu tryggare.

Här är våra bästa tips för att minska kontaktytor och göra din resa säkrare om vi ses i sommar!

Förbered resan

Handla med dig dina apoteksvaror!
Idre har inget eget apotek, därför vill vi påminna dig om att ta med dig dina apoteksvaror hemifrån.  

Ta med matsäck till bilresan
Vi rekommenderar våra gäster att ta med sig matsäck till bilresan till oss för att unvika kontaktytor. Tänk gärna efter en extra gång om stoppet du gör på vägen upp verkligen är nödvändigt. 

Få din hyrutrustning utkörd till stugan
Om du bokar din utrustning 3 dagar innan ankomst kör vi just nu ut den till dig utan extra kostnad. Gäller dig som är boende på Idre Fjäll.
För att få din hyrutrustning utkörd ring bokningen på tele: 0253-410 00

Köp ditt skipass online och hämta ut det i automat
På Idre Fjäll kan du köpa ditt skipass online och hämta ut det i våra pick up-boxes i receptionen eller i Skicenter Syd. När du köper ditt skipass online får du en QR-kod och med den kan du hämta ut ditt liftkort direkt i våra automater.
Köp ditt liftkort här

När du kommer hit

Smidigare in- och utcheckning
För att göra din vistelse så smidigt som möjligt har vi infört extra öppettider för vår incheckningskur som nu utöver lördagar och söndagar även har öppet på torsdagar från 14 till 19.
När du åker hem behöver du inte checka ut, det räcker med att du lämnar nyckeln i nyckelboxen vid busshållplatsen, strax innan stora parkeringen vid Torget. 
Läs våra fullständiga öppettider nedan.

När du är här

Beställ hem mat från ICA
Du har väl inte missat att du kan köpa din mat online från ICA och hämta din färdigpackade matkasse hos ICA. Det går även bra att få maten hemkörd, maila direkt till ICA Idre Fjäll för hemleverans. 
Läs mer här

Vi vill även be kommande gäster att se över möjligheten att ta med mat hemifrån för att undvika kontaktytor i största mån.

Ta med dig maten hem till stugan
Flertalet av våra restauranger erbjuder Take Away, däribland Understället och PW Kök & Bar. Vildmarksnästet erbjuder även utkörning utan extra avgift. 
Se våra restauranger

Tider för in-/utcheckning

Fjällbyn, Västbyn & Idre Ski Apartment i centrum

Incheckning från kl 14.00. Utcheckning senast kl 10.00 (v52-16)

Gammelbyn, Skogsbyn & Askebyn

Incheckning från kl. 15.00 Utcheckning senast kl 10.00 (v52-16)

Centrumbyn, Dalsbyn, Dähliebyn, Söderbyn & Söderhöjden

Incheckning från kl. 16.00 Utcheckning senast kl 10.00 (v52-16)

Pernilla Wiberg Hotel

Incheckning på hotellet från kl.15.30. Utcheckning senast kl 11.00. Meddela receptionen på tel.0253-59 30 65 vid sen ankomst (efter kl.20.00). Efter att receptionen stängt finns din nyckel i en låda utanför hotellets entré.

Grupper och bokning med ospecificerat boende

Incheckning från kl. 16.00 Utcheckning senast kl 10.00 stugor & lägenheter (v52-16) / 11.00 hotellet.

Var checkar jag in och ut?

Incheckning

Tors, lör och sön vecka 52-16 (21/12 - 5/4) checkar du in i vår Drive thru, på Idre Fjällvägen 2.

Checka in i vår Drive Thru mellan 14 -19. Mellan kl.19-21 checkar du in i receptionen i centrumbyggnaden och efter kl. 21 finns din nyckel i vår nyckellåda vid busshållplatsen vid Torget. Drive thru ligger på höger sida precis när du svängt in mot Idre Fjäll.

Mån-fre från kl.14.00* sker all incheckning i receptionen i centrum. När receptionen är stängd finns ditt ankomstkuvert i en låda vid busshållplatsen vid Torget. Bor du på hotellet så finns det i en låda utanför hotellets entré.  

Övriga veckor sker incheckning i receptionen i centrum för stugor och lägenheter och på hotellet för hotellgäster.

Utcheckning

Du checkar ut antingen i receptionen eller genom att lämna nycklarna i nyckelboxen vid busshållplatsen, strax innan stora parkeringen vid Torget. 

*Vi reserverar oss för eventuella förseningar vid incheckning p.g.a. snöröjning och andra oförutsedda händelser. Det är inte tillåtet att parkera vid bokat boende innan incheckning. Vill du komma tidigare på ankomstdagen hänvisar vi till allmänna parkeringsplatser.

Se områdeskartan

Bra att ha med

 

  • Ha din bokningsbekräftelse tillgänglig så går incheckningen smidigt. Där finns också all info du behöver!
  • Se till att packa för omväxlande väder - på fjället kan det skifta snabbt! Lager på lager, skalplagg och varma plagg för säsong är bra att ha. 
  • Tvål, diskmedel, kryddor, ljus och toapapper/hushållspapper kan vara bra att ta med om du bor i stuga, men finns såklart att köpa på plats om du behöver. 
  • Linne & handdukar kan du hyra av oss, om du inte vill ta med hemifrån. Glöm inte små handdukar till badrum och kök!

Vård och läkare

Backläkare

Mellan v52-16 har vi backläkare på Idre Fjäll. Pga Covid-19 har Region Dalarna beslutat att stänga läkarmottagningen på morgnarna. För rådgivning hänvisas till 1177.se.

Vårdcentral

Det finns jourmottagning på vårdcentralen i Särna. Tel: 1177 alt. 023-49 00 00. 

Vid akuta händelser i backen, ta kontakt med närmsta liftvärd för att anropa skidpatrullen. 

Bil

Resa med bil

Google maps 

Waze live map

Bussresor

Buss hela vägen

Åk buss hela vägen till Idre Fjäll på vintern - perfekt för dig som inte har tillgång till bil!

Fjällexpressen

Fjällexpressen har avgångar från bland annat Malmö, Göteborg, Stockholm och Uppsala med upphämtning på flera orter längs vägen.
Läs mer och boka på fjallexpressen.se