Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
Englands flagga
En

Pressmeddelanden

Prisbelönta Renbiten öppnar på Idre Fjäll

Idre Fjälls satsning på mat- och restaurangsidan fortsätter. Lagom till julen 2019 presenterade Idre Fjäll sin tredje stora nyhet på restaurangsidan. Efter öppningen av Understället med hållbar fast food och Melker Anderssons Kött & Fiskbaren, öppnar det prisbelönta paret Helena och Peter Andersson på Renbiten sin tredje butik och restaurang tillsammans med Idre Fjäll.

Fokus på lokalt och hållbart

”Renbiten, stärker och kompletterar matutbudet på Idre Fjäll berättar Andreas Starenhed VD på Idre Fjäll. I och med etableringen kan vi erbjuda våra gäster en erkänd aktör som dessutom förankrar det lokala köket från Idre", fortsätter Andreas. Förutom delikatesser och fast-food från det samiska köket kommer Renbiten att sälja hantverk och souvenirer i sina lokaler. 

”Till vintern kan vi stolt erbjuda en helt ny och hållbar hamburgerrestaurang i och med lanseringen av restaurang Understället. Melker Anderssons koncept Kött & Fiskbaren kör igång till helgen och nu kan vi alltså även välkomna Renbiten och med det ha en riktigt bra grund för mat & nöje på Idre fjäll”, konstaterar Andreas.

Ökat intresse för den samiska kulturen

”Vi har under en tid fört diskussioner med Idre Fjäll och det känns fantastiskt att öppna ytterligare en butik och restaurang med vårt koncept. Under flera år har vi märkt ett större intresse av lokala köket från Idre och en ökad nyfikenhet kring samekulturen från våra gäster både sommar som vinter” säger Helena Andersson. ”Att vi nu utökar samarbetet känns spännande och tillsammans med Idre Fjäll ser vi fram emot att väcka intresset för mat och kultur bland våra besökare".

Har du frågor? Kontakta vår marknadschef Tommy Halvarsson!

Tommy Halvarsson

Marknads- & kommunikationschef

För frågor från media / For media inquiries