Gå direkt till

Skidläger med Oskar Svärd 3-6 december

Häng med på skidläger till Idre Fjäll och utvecklas som skidåkare samtidigt som du njuter av god mat, fin natur och boende på Pernilla Wiberg hotell!

Trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och tidigare norska landslagsskidskytten Kari Eie är några av helgens ledare från Optima Ski - välkommen till ett läger där du kommer utvecklas och ha roligt! 

Det här får du lära dig

 

  • Teknikträning klassiskt (stakning/diagonalt) eller
  • Teknikträning skate (genomgång av de olika växlarna)
  • Stort fokus på individuell teknikuppföljning (inklusive filmning)
  • Styrketräning för skidåkare
  • 1 pass torsdag och söndag, 2 pass fredag och lördag.
  • Föreläsningar teknik, träning mm.
  • Vallakurs (inklusive information om de nya riktlinjerna kring fluor)

Mer om lägret

Eftersom efterfrågan på skateutbildning varit stor så kommer vi dela upp lägret i en klassisk respektive en skateinriktning. Du väljer din inriktning i anmälningsformuläret här nedan!

Vi kommer dela in oss i olika nivåer; nybörjare, motionär eller elitmotionär. Alla oavsett nivå är välkomna!

Det här ingår

Utöver helgens program så ingår

  • Del i dubbelrum på Pernilla Wiberg Hotel (enkelrum mot tillägg)
  • Helpension inkl. 3.rättersmiddagar och fri tillgång till relaxavdelningen. Dryck tillkommer. 
  • Tillgång till gym på Pernilla Wiberg Hotel
Pris: 5895 kr

Anmälan skidläger med Oskar Svärd

Pris: 5895 kr

Om helgens ledare

Oskar Svärd

Oskar har varit en av världens bästa långloppsåkare på skidor under en 15 års period. Han har varit med i utvecklingen som skett inom långlopp från att åka med fäste till blanka skidor. 2010 var Oskar den första åkaren som vann Marcialonga på blanka skidor.

På meritlistan finns 3 Vasaloppssegrar (14 gånger topp 9), 3 segrar i Jizerska Padezatka, seger i Marcialonga och Finlandialoppet. Totalt 8 VC segrar och 24 pallplaceringar. Oskar har SM medalj som senior i längdskidor, rullskidor, orientering och skidorientering. Oskar innehar rekordet i En svensk klassiker, 13.57.16h. Så vill du ha tips om klassikern så går det också bra!

Kari Eie

Kari har sin bakgrund som världscupåkare under flera år för norska landslaget i skidskytte och är lektorutbildad inom idrott. På meritlistan finns 8 medaljer i norska mästerskapen. Hon har sedan avslutat karriär coachat och utvecklat skidåkare, skidskyttar och långloppsåkare i Norge och Sverige. Kari har jobbat i 4 år på skidskyttegymnasiet och skiduniversitetet i Meråker. Efter flytt till Sverige 2016 jobbar hon på Sanda Idrottsgymnasium i Huskvarna som förstelärare i specialidrott.

Om Optima Ski

Optima Skis målsättning är att hjälpa skidåkare oavsett nivå att utveckla sig. Vi genomför utbildningar i form av Vasaloppsläger, teknikkursser, föreläsningar och håller i träningsgrupper.

I Optima Ski fokuserar vi på att träna smart och effektivt utifrån den tiden du har till att träna.

Kunskap är nyckeln till framgång och det vi prioriterar i vårt arbete. Träningseffekt är beroende av att man tränar med överskott och anpassar träningen till sin egen livssituation.

Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer kring Covid-19 vilket kan innebära ändringar kring lägret.

Information vid eventuella ändringar kommer att gå ut till deltagare per e-post eller telefon.