Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
945°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Aktiviteter med ledare för skolklasser

Fyra ryttare på hästar i vattnet

Aktiviteter för skolresor på Idre Fjäll 2019

23/5-16/6

Här finner du ett urval av våra aktiviteter med instruktör.

Forsränning Vildforsturen

Sommarens häftigaste upplevelse. Licensierade forsguider tar dig med på en oförglömlig färd i vilda vatten. Antal deltagare 10-30 personer. Från 12 år. Tid 3,5 tim. Egen transport krävs. (Alternativ fors finns för de som inte fyllt 12år).

Pris Forsränning >>


Mountainbike Cross Country

Tillsammans med en guide får ni utforska mountainbike på Idre Fjäll. På Skills Arena ger guiden er tips på teknik, samt visar er till den roligaste Cross Country-cyklingen på fjället. Vi anpassar turen efter era önskemål och färdigheter. En cykelupplevelse utöver det vanliga. Inga förkunskaper behövs. Tid 2 tim. Tag gärna med en vattenflaska.
Antal deltagare 5-25 personer.

Pris Mountainbike >>


Amazing race

En roligare variant av mångkamp, precis som på tv. Här får ni testa på att göra kluringar, samarbetsövningar och några mer fysiska grenar, men under tidspress. Det lag som tar sig först över mållinjen har störst fördel i den gemensamma slutaktiviteten. En kul aktivitet som passar alla åldrar och intressen. Tid ca 2 tim. Antal deltagare 10-30 personer.

Pris Amazing race >>


Höghöjdsbana

Höghöjdsbanan är en upplevelse för alla med både lätta och svåra utmaningar. Banan består av olika stationer man ska ta sig mellan. 5-10 meter ovan mark! Banan avslutas med två Ziplines, linbanor där man sitter i selen och åker. Rekommenderas från 12 år eller 140cm lång.
Antal deltagare från 8 personer.

Pris Höghöjdsbana >>


Mellanhöjdsbana

För dig som tycker att höghöjdsbanan är lite för tuff och hög så har vi byggt en mellanhöjdsbana. Lika roliga stationer men lite kortare och du är närmare marken. Antal deltagare från 8 personer.

Pris Mellanhöjdsbana >>

Quick Jump

Utmana dig själv och hoppa sommarens största magkittlare ensam eller samtidigt som en vän. Fritt fall från 12 meters höjd. Minimilängd 140 cm. Antal deltagare från 8 personer.

Pris Quick Jump >>

Eldkväll

Här träffas vi under kvällen kring brasan. Vi grillar pinnbröd, lyssnar på musik och umgås. Man kan även spela fotboll eller kubb. Vi bjuder på pinnbröd och saft, ta gärna med något att grilla om ni önskar.
Antal deltagare 10-50 personer. Tid 1,5 tim.

Pris Eldkväll >>

Bäversafari

En vacker kanottur i bäverns revir. Vi tittar på hur bävern bor och lever, har vi tur får vi se dem på riktigt.
Antal deltagare 12-50 personer. Tid 4 tim.
Egen transport krävs.

Pris Bäversafari >>

Wildtrack challenge

Vi spenderar dagen som riktiga överlevare, likt Bear Grylls! Paddlandes ut till vår vildmarkscamp där olika utmaningar väntar på oss, jobbar vi i team för att få godkännande till nästa steg i utmaningen, där vi sporrar varandra med att samla poäng.
Antal deltagare 12-50 personer. Tid 4,5 tim.
Egen transport krävs.

Pris Wildtrack challenge >>

Husky Hike

Denna tur är till för alla. Du går med en selad Husky hund som är kopplad till ett bälte och som hjälper dig framåt under vandringen.
Antal deltagare 2-15 personer. Torsdag-Söndag.
Obs 1 vuxen betalande per 6 barn.

Pris Husky Hike >>


Husky Footbike

En upplevelse utöver det vanliga. Footbike är ett mellanting mellan kickboard och en cykel. En husky hund drar din footbike i spåren runt fjället och genom skogar. Torsdag-Söndag.
Antal deltagare 2-5 personer. Från 12 år eller 1,50 m.

Pris Husky Footbike >>

Ridning

På Idre Fjäll är alla lika välkomna att uppleva den fantastiska fjällnaturen från hästryggen. Vi rideri varierad terräng och tar oss enkelt fram överallt. En tur som är en upplevelse oavsett vem, och hur ridvan, du är. Kanske stöter vi på rena, ett gammalt björnide eller så bestiger vi fjället.

Ridning Fjällturen

Under turen tar vi en "mackapaus" och en stunds vila. Vi bjuder på fika.
Antal deltagare 2-6 personer. Tid 1,5 timme

Pris Fjälltur >>

Ridning Skogsturen

Antal deltagare 2-6 personer. Tid 45 min

Pris Skogstur >>


Funballz

Kom och gå på vatten! I den stora bubblan så kan du kasta dig som du vill på vattnet utan att bli blöt.
ca 5 min per deltagare.
Antal deltagare minst 6 personer.

Pris Funballz >>


Skyttestig

Vem i klassen är mest pricksäker? Utmana kompisarna!
Ni får prova på pilbåge, blåsrör, slangbella, kasta kniv, kasta yxa, luftgevär och paintball. Det är inte slumpen som avgör vem som är stadigast på handen och tar hem priset. Upp till bevis!
Antal deltagare från 8 personer.

Pris Skyttestig >>


Klättring

Prova på klättring på topprep på vår vägg utomhus tillsammans med instruktör som säkrar. Vi ger tips på teknik och ni kan testa olika leder med olika svårighetsgrader. Ta med själv: smidiga gymnastikskor och lättare, oömma kläder.
Antal deltagare från 6 personer.

Pris Klättring >>