Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
12°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Gruppaktiviteter Vinter

Alpin skidåkare kör så det ryker

Vinteraktiviteter för grupper på Idre Fjäll

Vinter på Idre Fjäll betyder massor av skidåkning men det finns många andra roliga, snöiga upplevelser. Här hittar du våra populäraste vinteraktiviteter för konferensgäster.

AMAZING RACE

Är ni en tävlingsinriktad grupp som gillar tempo, då är Amazing Race en aktivitet för er. Gemensamt tar ni er genom Idre Fjälls skidsystem till olika stationer. Här ställs ni inför både fysiska övningar och tankenötter, men under tidspress. Det lag som samlat mest poäng och tar sig först över mållinjen har störst fördel i den gemensamma slutaktiviteteten. Aktiviteten genomförs i pisten på skidor. Deltagarna bör kunna åka gröna och blå backar.
Tid ca. 1,5-3 tim. Samling ovanför Ski Experience Center. Min. 10-20 pers.


HÖGHÖJDSBANA

Utmana dig själv på höghöjdsbanan 6-10m upp i luften. Du passerar några av stationerna hängbron, stocken, stolparna, lianerna och våra tre ziplines. Innan start är det genomgång och man får gå en testbana med de olika momenten på marken. Vi reserverar oss för sträng kyla, aktiviteten genomförs upp till -15 grader.
Samling: Torget. Min. 10 pers.

 

MÅNGKAMP

Här ställs ni på prov när ni ska lösa ett antal kluriga problem. Njut av den unika fjällnaturen och den friska luften, kanske kan den bidra till snabba lösningar av de problem som vi ställer upp utmed vägen. Aktiviteterna passar olika åldrar och kan anpassas efter gruppen. Det finns både fysiska grenar och tankenötter. Rejäla skor och lämpliga vinterkläder med mössa och handskar.
Tid ca 2-3 tim. Samling: Torget. Min. 10 pers.


MANCHESTERMORGON

Tillsammans med en eller flera guider njuter ni av att vara först på fjället tidigt på morgonen. Vi startar liften enbart för er och när ni åker upp så ser ni solen gå upp över fjällvärlden. På väg ner så känner ni skidorna skära genom manchestern i snön. En underbara upplevelse ni sent kommer att glömma. Om ni önskar går denna upplevelse att kombinera med en god frukost på topprestaurangen.
Vi rekommenderar 8 personer/coach.
Kl 07.00-09.00 eller kl 08.00-09.00.

Ospårad snö

TÄVLINGAR

Är ni en grupp som verkligen gillar att tävla? Idre Fjäll har en mycket professionell organisation som smidigt kan organisera tävlingar alltifrån kompisgänget, företaget, alpina klubben och upp till en Världscuptävling i skicross eller speedski. Det går att tävla på många olika sätt i olika åldersklasser, lag eller kombinationstävlingar där fler grenar ingår, likväl som olika tävlingsformer t.ex. där differensen mellan två åk gör vinnaren. Kontakta oss så skapar vi den tävlingsform som passar er bäst och verkligen får er att tagga till.

Exempel på grenar vi erbjuder:
• Storslalom
• Parallellslalom
Skicross
• Speedskiing
• Skidskytte
Längdskidåkning
• Idre Alpine Challenge (en kombinationstävling av olika grenar)
• Snowracerparallell

 
SKICOACHING OCH GUIDNING

Njut av skidåkning på berget tillsammans med våra erfarna skidinstruktörer. Vi hjälper er att dela upp grupper efter ambitionsnivå och intresse. Här är några exempel på indelning som gör det mycket roligt och givande att åka skidor tillsammans:
• Speed, race, skicross och racesession
• Brännarpasset! Mycket åka och lite snack
• Cruisinggänget
• Tjejgänget
• Brantpasset
• Offpist och skidbus
Parkhäng
• Pistvisning
• Topptur med alpin turutrustning
• Aldrig sur på tur! Gå på tur med guide på Nipfjället
• Fjällvettsclinic. Ha kul på ett säkert sätt i fjällmiljö

Vi rekommenderar 8 personer/coach.

Tre Huskyhundar framför en släde

HUNDSPANN

Efter att ni lärt er ”mushing” grunderna av vår passionerande guide så beger ni er ut på en rafflande färd i huskyns spår. Turen går i skogen runt Idre Fjälls anläggning, en naturupplevelse utöver det vanliga. Man skiftar förare efter halva tiden.
Kaffe/te serveras efteråt i den uppvärmda kåtan. Min. 8 pers, max 32 pers.


HÄST & SLÄDE

Visst vore det väl mysigt att krypa ner bland fällar i en av våra slädar? Här virar du värmande ylleplädar kring kroppen och blir dragen av våra vackra och vänliga hästar. Bjällerklang, facklor och snö som yr gör det hela riktigt stämningsfullt.
Min. 4, max 16 pers. ca 25 min.


FÄBODPAKETET

Här får man flera upplevelser i samma paket. Upplev både en gammaldags slädtur nerbäddad i renskinn och en härlig ridtur på lugna westernhästar. Fäbodpaketet möjliggör att ni som har olika önskemål av aktivitet ändå är tillsammans. Utevistelsen avslutas med en fäbodlunch tillagad över öppen eld i idyllisk fäbodmiljö.
Ca 3 tim. Min. 3, max 20 personer.


FÄBODLUNCH

Efter en trevlig förmiddag ute på fjället finns det inget som smakar så gott som en äkta fäbodlunch. Tillagad utomhus över öppen eld. Fryser du lite om tårna kan du gå inomhus och avnjuta efterrätten. Brukar smaka riktigt bra med nygräddade våfflor med sylt och grädde.
Min. 10 personer.

Häst och ryttare i galopp i snön

COWBOYPAKETET

Bli cowboy för en stund. Den enorma känslan av frihet och harmoni som du upplever i sadeln hittar du ingen annanstans. Ni blir tryggt guidade genom det imponerande fjällandskapet. Vid lunchdags äter vi Mama Daltons chiligryta vid öppen eld eller i en mysig fäbod.
Ca 3 tim. Min. 3, max 10 personer.


BOWLING

Hyr hela hallen, 6 banor. Vi släcker ner och sätter på musik i önskad volym.


BAD

Hyr hela badet exklusivt för er grupp i samband före eller efter badets ordinarie öppettider.


VILDMARKSFÖREDRAG PÅ VILDMARKSNÄSTET

Följ med på ett spännande föredrag under 1,5 - 2 tim av vår lokala rovdjursspanare. Han arbetar nära Idre Sameby och under hans föredrag får vi följa rovdjurens överlevnad i renbetesland.
Grupper 15-35 personer.
Fredags- och lördagsföredrag kan endast bokas tillsammans med bokad mat/tilltugg.

Ett gäng majestätiska renar i snö