Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
12°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Gruppaktiviteter Sommar

Personer plaskar i vattnet från en gummibåt

Sommaraktiviteter för grupper på Idre Fjäll

Sommarfjällen är en del av Sverige när det är som bäst. Porlande fjällbäckar, storslagna vidder och hisnande vildmarksäventyr. Läs mer om alla härlig fjällaktiviteter nedan.

AMAZING RACE

Är ni en tävlingsinriktad grupp som gillar tempo, då är Amazing race en aktivitet för er. Här ställs ni inför både fysiska övningar och tankenötter, men under tidspress. Det lag som tar sig först över mållinjen har störst fördel i den gemensamma slutaktiviteten. Kan utföras på cykel eller i löparskor. Cykel och trailpass ingår ej.
Tid ca: 1,5-3 tim. Samling: Torget. Min 10 pers, max 30 pers.


HÖGHÖJDSBANA

En riktig magkittlare! Högt över marken 6–12 meter har vi vår höghöjdsbana. Förflytta dig i trädtoppshöjd över Stocken, Stolpen, Krysset och Indiana Jones-bron. Ett verkligt eldprov på hög nivå. Innan ni går upp startar ni med att gå en testbana med de olika momenten på marken. Oömma kläder och en portion mod kan rekommenderas.
Samling: Torget. Min. 6 personer.


TEAMBUILDING

Mångkamp i vår unika fjällnatur på Idre Fjäll. Njut av den rena luften, kanske kan den bidra till snabba lösningar av de problem vi ställer upp utmed vägen. Aktiviteterna passar olika åldrar och kan anpassas efter gruppen, vi har både fysiska grenar och tankenötter. Rejäla skor och lämpliga kläder rekommenderas. Inkl. kaffe.
Tid ca 1,5-3 tim. Samling: Torget. Min 10 pers, max 30 pers.


GOLF

Kombinera er konferensvistelse med spel på en av Sveriges vackraste golfbanor. Golfbanan utsågs till Sveriges vackraste år 2005 av tidningen “Svensk Golf”. Här finns möjlighet att skräddarsy ett företagsarrangemang där en mästare eller mästarinna utses eller bjud kunder på en oförglömlig golfrunda i genuin fjällmiljö.
Greenfee gäller per person och natt för boendegäster på Idre Fjäll.


KOCKAKTIVITETER

Masterchef av Idre Fjäll. 
I denna aktivitet blir ni uppdelade i lag och tävlar med antingen en "mystery box" eller förutbestämda recept. För att vinna ska man inte bara ha den bästa smaken utan även presentera en "top notch" tallrik!
Tid ca 4 tim. Min 8 pers, max 30 pers.

Kanottur med mat över öppen eld!
Njut av den fina naturen medan vi paddlar över det lugna vattnet i Hösthån. Vi stannar till på en halvö där vi hjälps åt att göra upp en eld som vi sedan tillagar fiskknyten och kokar kaffe över.
Tid ca 4 tim. Egen transport. Samling: Idre by. Min 10 pers, max 60 pers.

Styckningsuppvisning med avslutande viltmiddag.
Här visar vi upp styckningens olika tekniker och pratar om det vilda köttet under trevligt mingel. När uppvisningen är klar serveras ni en viltinspirerad 3-rätters middag.
Min 10 pers, max 30 pers.

Laga mat i det vilda!
Efter en lättare vandring på ca 30min gör vi gemensamt upp eld vid grillplatsen. Tillsammans tillagar vi sen olika rätter med lokal anknytning, tex "kolbulle". Denna aktivitet går att få både dag och kväll.
Tid ca 4 tim. Min 10 pers, max 30 pers. 


MOUNTAINBIKE

Ta med gänget och utforska Idre Fjälls trailcenter. Med en guide provar ni cross country cykling på bästa sätt. Vi anpassar turen efter era önskemål och färdigheter.
Samling: Torget. Max 15 pers./guide. Vi rekommenderar 2 tim.


FORSRÄNNING PÅ TRYSILÄLVEN

Paddla gummibåt, raft eller Hot Dogs. Från Sölenstua (7 mil från Idre) utgår färden där vattennivån är bra hela säsongen. En guide styr dig genom kraftiga forsar som Skrivmaskinen, Oboyen och Älvbrohålet. Hela sträckan är 12 km. Efteråt bjuds ni på lunch i vår vildmarkscamp.
Tid ca 7 tim. Transport ingår ej. Samling: Rafting Centret. Min 10 pers, max 25 pers.


FORSRÄNNING PÅ GLÖTA

En något lugnare forsränningstur får ni på Glöta. Det här är vår familjeforsränning men var inte oroliga att det blir mesigt. Älven bjuder på otroligt vacker natur och flera fina forsar. Vi paddlar först ut på Femunden och sen börjar forsränningen med fina forsar ner till sjön Glöta. Vi avslutar med fika. Reservation för lågt vattenstånd.
Tid ca 4 tim. Transport ingår ej. Samling: Rafting Centret. Min 10 pers, max 25 pers.


HOT DOG TUR

Paddla två och två i våra hotdogs på forsen med guiden i båten intll. Ta er an en rolig utmaning som för med sig många skratt och fjärilar i magen. Inga förkunskaper krävs.
Tid ca 3, 5 tim. Transport ingår ej. Samling Rafting Centret. Min 6 pers, max 10 pers.


TRÄNING

Hjärnan jobbar bättre efter fysisk aktivitet. Hyr din egen instruktör och njut av ett härligt träningspass tillsammans.
Trailrunning Max 30 pers.
Vattengympa Max 30 pers.
Boxning Max 16 pers.


BOWLING

Hyr hela hallen 6 banor. Vi släcker ner och sätter på musik i önskad volym. 1 timme.


KLÄTTRING

Sportklättring har länge varit stort här på Idre Fjäll. Våra instruktörer lär er grunderna i klätterteknik och säkerheten kring klättring. Smidiga skor och oömma kläder.
Samling Aktivitetscentret. Max 10 pers./tim.


VANDRING

En klassisk aktivitet här på Idre Fjäll. Våra fina omgivningar bjuder på bra förutsättningar för vandring. Man kan gå direkt ut ur stugan eller ta bilen ända upp på fjället. Hyr en egen guide. Prata med oss om ett upplägg på turen som passar era behov. Tänk på att ta rejäla skor och lämpliga kläder – fjällvädret växlar fort.
Samling: Torget. Max 30 pers/guide.


SKYTTETÄVLING

Utmana varandra på prickskytte. Ni skjuter pilbåge, luftgevär, pistol, blåsrör och slangbella. Kombinera gärna med en lunch eller fika i det fria. Rejäla skor och lämpliga kläder för utomhusbruk.
Tid ca 2 tim vid 20 pers. Samling: Torget. Min. 6 pers, max 20 pers.


Detta är ett urval av våra aktiviteter, givetvis kan vi paketera ihop en härlig utemåltid tillsammans med en fysisk aktivitet. Ring så berättar vi mer.
Tel. 0253-412 00 - Öppet helgfria vardagar 9.00-16.00


Mountainbike på fjället - Idre Fjäll