Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
7°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Skills area och Pumptrack

barn i skills area

Sommar 2019

Vår Skills area är ett övningsområde där du kan träna på hopp, kurvtagning, balans eller bara för att det är väldigt roligt. Det finns två olika svårighetsgrader och det är byggt i trä och sten. Stenkistorna kan cyklas både utför och uppför som teknikträning. Pumptracken ligger bredvid vilket gör det enkelt att spendera många roliga timmar här. På Pumptrack-banan kan man pumpa sig fram utan att trampa. Vår målsättning är att många ska våga prova och klara nya utmaningar.

 

Hopp

Alla som cyklar vet att det kittlar i magen att hoppa med cykeln och här har vi skapat två linjer med olika svårighetsgrad. Där den enklare har en kortare platå och en flackare kick, medan den lite svårare har en längre platå och en lite brantare kick. Båda går att rulla över och erbjuder bra sikt för utövaren.

 

Dropp

I skogen så finns det ibland höjdskillnader att cykla utför, det kan vara stenar eller rötter som blir som en trottoarkant eller högre. Vi kallar detta för ett dropp, detta är mycket spännande och ganska nyttigt att kunna utföra det kontrollerat. Det finns två linjer för att träna dropp i följd. Den enklare är som en hög trottoarkant medan den lite svårare är ca 30 cm hög. I våra banor har vi lagt flera hopp och dropps i rad.

 

Balansträning

Här är det plana stockar i varierande svårighetsgrad att balansera längs. Man kan köra för att träna sin kontroll av cykeln eller bara utmana kompisen i vem som kommer längst utan att cykla av.

 

Stentrappan

Här finns en stenkista som man kan cykla på från två håll, utför eller uppför. Stentrappan hjälper dig träna din balans, spårval, fartkontroll och teknik.

 

Pumptrack

En cirkulerande bana med velodromkurvor och terrängvågor. Tricket är att pumpa fart med hjälp av terrängvågor, sedan gäller det att hinna med i kurvorna. Här hittar hela familjen utmaning och glädje, liten som stor.