Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
6975°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Cykelaktiviteter

cyklist i grönska

Bli ett med din cykel på Idre Fjäll!

Vi erbjuder många olika cykelpass för både nybörjaren och den mer avancerade cyklisten. Vi träffas vid Skills Area för alla pass förutom mountainbike ävlingarna på fredagar som startar vid Fäboden.

Alla pass bokas på förfrågan

Förboka dina platser i receptionen, Pernilla Wiberg Hotell, på cykeluthyrningen, via bokningen på 0253-41000/ bokning@idrefjall.se

Cross Country 1.0 Junior 7-15 år

Ett perfekt pass för dig som inte cyklat så mycket mountainbike tidigare eller vill lära dig teknikgrunderna. Vi övar på position, bromsteknik och kurvtagning samtidigt som vi utforskar vårt spännande och utmanande Skills Area.

Samlingsplats: Skills Area
Pris: 100 kr

Cross Country 1.0 från 16 år

Ett perfekt pass för dig som inte cyklat så mycket mountainbike tidigare eller vill få bättre kontroll på cykeln samtidigt som du får en spännande och utvecklande teknikintroduktion. Vi övar på kontroll, position och kurvtagning samtidigt som vi utmanar oss själva i vårt Skills Area.

Samlingsplats: Skills Area
Pris: 100 kr

Cross Country 2.0 junior 7-15 år

Ett perfekt pass för dig som tidigare gått Cross Country 1.0 eller har tidigare erfarenhet av mountainbike. Vi tränar på att effektivisera broms-och kurvtekniken för att få bättre kontroll över cykeln. Vi övar mycket i vår velodrombana (en bana med velodromkurvor och terrängvågor) samt utforskar de andra spännande utmaningarna Skills Area har att bjuda på.

Samlingsplats: Skills Area

Pris: 150 kr

Cross Country 2.0 från 16 år

Ett pass för dig som tidigare gått Cross Country 1.0 eller har tidigare erfarenhet av mountainbike cykling. Vi tränar vidare på att effektivisera broms-och kurvtekniken för att få ett bättre flyt och bättre kontroll i din cykling samt introducerar drop och stenpartier i Skills Area. Vi övar mycket i vår velodrombana (en bana med velodromkurvor och terrängvågor) samt utforskar de andra utmaningarna som Skills Area har att bjuda på.

Samlingsplats: Skills Area

Pris: 200 kr

Downhill - nybörjarkurs från 10 år

Vill du få en introduktion i Downhill samtidigt som du får testa på denna adrenalinfyllda cykling? Vi börjar passet i Skills Area för att gå igenom grundläggande teknik innan vi beger oss ut i systemet på våra Downhill-leder. Vi åker lift upp på toppen och ger järnet nedför. Liftpass ingår.

Samlingsplats: Skills Area
Pris: 250 kr

GO Jump från 7 år

Vill du lära dig att hoppa? Eller du kanske redan hoppar men vill få bättre kontroll i luften och lära dig att hoppa med stil? Då är detta ett pass för dig! Vi går igenom grunderna i hoppteknik samt position och övar mycket i våra olika dirtbanor (hoppbanor byggda av jord). När vi börjar hoppa rekommenderar vi att man kan stå över sadeln och ha båda fötterna helt i marken, sänk därför gärna sadeln innan passet börjar.

Samlingsplats: Skills Area

Pris: 150 kr

Girls Ride Out från 12 år

Ett pass riktat till enbart tjejer. Vill du utveckla din teknik, lära dig hoppa, köra över drop eller stenpartier, lära dig om kurvtagning och bromsteknik eller bara passa på att upptäcka våra fantastiska cykelleder tillsammans med andra tjejer? Då är detta ett pass för dig! Alla kan vara med, oavsett nivå. Mål och upplägg sätter vi tillsammans i gruppen.

Samlingsplats: Skills Area

Pris: 200 kr

NYHET! Långpass

Tränar du till ett cykellopp eller vill du utforska naturen och terrängen både på och utanför Idre Fjäll samtidigt som du får ett skönt träningspass? Då är detta ett pass för dig! Vi cyklar en längre sträcka med fokus på vad du bör tänka på när du skall cykla ett långpass. Vi går igenom teknik, pratar om hur du skall lägga upp passet samt vilken utrustning du bör ha med dig om t ex. punkteringen skulle vara framme. Passet anpassas efter deltagarna, det skall vara pulshöjande men inte stenhårt!

Samlingsplats: Skills Area

Pris: 200 kr

NYHET! Elcykel inkl. hyra

Har du aldrig testat att cykla el-cykel förut? Vill du lära dig hur du skall göra för att få ut det bästa av din cykeltur eller är du bara nyfiken? Då är detta ett pass för dig! Vi går igenom grunderna om vad du bör tänka på när du cyklar el-cykel, hur det fungerar och en del cykelteknik, samtidigt som vi utforskar stigar på fjället. Se hur du plötsligt cyklar på stigar som du tidigare tyckt var jobbiga nu är lätta och inga problem att ta sig uppför. Kom och upptäck alla möjligheter el-cykeln ger oss samtidigt som du får njuta av fantastisk terräng och natur!

Hyra för el-cykel ingår i priset.

Samlingsplats: Torget

Pris: 600kr

Privatlektioner

Vill du få full uppmärksamhet på din cykling från en egen instruktör är privatlektion perfekt för dig! Tillsammans med instruktören planerar du lektionen utifrån dina färdigheter, mål och nivå, oavsett ålder. Du kan vara allt från nybörjare till en mer erfaren cyklist.

Måndag - fredag på förfrågan.

Pris: 720 kr/h