Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
4°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Hyr en stuga i fjällen över jul och nyår

Några skidåkare i backen Turisten och i bakgrunden Nipfjället

Ge familjen den bästa julklappen och slipp allt julstök! Besök Idre Fjäll över jul och nyår. Här firas julen ordentligt med tomtar, granar och riktiga julbord. Nyår firas också på ett unikt sätt med fackelslalom vid midnatt. Något du absolut inte får missa.

Barnens bästa jul

Alla vet att fjällen är där tomtarna bor. Och det är lätt att förstå när snön ligger tung på träden på Idre Fjäll. Här är verkligen mysigt och om du är riktigt snäll kanske en förälder ber jultomten komma på besök! Du kan till och med få träffa livs levande renar och lära dig lite om samisk kultur samtidigt!

På Idre Fjäll finns allt för barnen, eget skidområde och egna backar, lek och bus med renen Aske och mycket mycket mer. Här kan du läsa om hur du fixar den perfekta skidsemestern med barn.

Nyår i vacker fjällmiljö

Också nyår är perfekt att fira i fjällen. Bara de fantastiska landskapen gör det värt att åka bort för att få en perfekt start på det nya året. Eller vad sägs om fackeltåg nerför västbacken på självaste tolvslaget? På Idre Fjäll erbjuds också välsmakande nyårssupé på flera av restaurangerna.

Goda Julbord lockar många

Det är klart att det finns julbord på Idre Fjäll. Här erbjuds alla varianter och nivåer av julmat för hela familjen. Hur gott låter det inte med julskinka med senap, saftiga köttbullar, Janssons frestelse, läcker sill och prinskorv? På Idre Fjäll finns en restaurang för alla. Och självklart även afterski i olika former!

Boende Stuga i dalafjällen

Som alltid finns mysiga stugor att boka vid högtiderna. Knarr i golvet, en varm braskamin och snön som glittrar på träden utanför fönstret. Om du inte vill behöver du inte ens städa efter dig med Idre Fjälls avresestäd. Om du inte känner för att bo i en stuga finns det också möjlighet att campa eller bo på fina Pernilla Wiberg Hotel. Och oavsett var du bor har du bara några meter från skidbacken!

Snötäckta granar och i bakgrunden Städjan i fjärran

Åk skidor, häst och släde, fjälltåg eller skoter

Skoterturer, hundspann, bowling, häst och släde - Idre Fjäll erbjuder en komplett fjällsemester för hela familjen. Och med Idre Fjälls fjälltåg behöver du inte ens använda bilen under semestern. Skonsamt mot både miljön och plånboken.

Idre Fjälls aktivitetscenter bjuder också på roliga aktiviteter hela vintern. Förutom ett gym för att hålla nyårslöftet finns både bowlinghall, sporthall, simbassäng och vattenland för barnen. Att sitta på en häst som taktfast pulsar fram i snön är också en upplevelse. Kanske en julklapp? Ännu mysigare - och mindre ansträngande - är att åka bakom hästen istället. Läs om det här.

Varför inte pasa på att köra ditt eget hundspann med människans bästa vän? Läs mer om det och hundarna här.

Jul i fjällen paket 2018

Julen 2018 blir något alldeles speciellt. Programmet är fullspäckat med allt från julbord till yoga. Läs mer om det här. Torsdag den 27e december kan du dessutom träffa Idre Fjälls ambassadör: skidskytten Simon Hallström. Han bjuder på värderfulla tekniktips och det finns också möjlighet att testa årets skateskidor från Madshus och Fischer - helt gratis! Vilken julklapp va?

Fira nyår i fjällen 2018

Nyårsfirandet på Idre Fjäll 2018 är något man inte glömmer i första taget! Vad sägs om 4-rätters nyårssupé på Restaurang Utiskten? Cocktail afterski, discobowling, yoga, pranayama, eller lyxfondue och dessertbuffé på Charlies? Läs hela programmet och alla erbjudanden här!

Ledkryss med norrsken och stjärnhimmel i bakgrunden
Idre Fjäll Bloggen