Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

29 september 2017

Fjällmaraton på Idrefjäll

Ett nytt fjällmaraton nästa sommar. Med start och mål centralt på Idre Fjäll väntar 45, 28 eller 12 tuffa kilometrar i de vackra markerna runt Städjan och Idre Fjäll.

– Det här är ett evenemang som vi hoppas ska lyfta den fina traillöpningen i området, säger Tomas Ringsby, VD, Idre Fjäll.

Idre Fjäll kompletterar nu sitt utbud av aktiviteter och evenemang för hela familjen med fjällmaratonloppet 2XU Idre Fjällmaraton.

– Med start och mål centralt på Idre Fjäll ska vi skapa en härlig stämning kring loppet. Tillgången till boende, restauranger och annan service intill arenan är ypperlig, vilket gör det smidigt för alla deltagare. Det här passar perfekt i vårt aktivitetsutbud, säger Tomas Ringsby.

2XU Idre Fjällmaraton
Arrangören bakom 2XU Idre Fjällmaraton är David Andersson. Han var den som startade och drev fram fjällmaraton i Sälen till att bli ett evenemang med 2 000 deltagare. Nu tar han med sig erfarenheterna därifrån och startar ett lopp i Idre.

– Tillsammans med Idre Fjäll är vår målsättning att ge deltagarna en fin dag på fjället, en känsla av att vara i harmoni med naturen och vid målgång få känna sig rentav oslagbar, säger David Andersson. Vi vet att deltagarna kommer till 2XU Idre Fjällmaraton med olika bakgrund, ambitioner och förutsättningar. Därför har vi skapat banalternativ så att alla ska trivas och hitta en utmaning som kittlar precis lagom mycket. Med banor på 45 km, 28 km och 12 km för vuxna – och Askes Fjällmaraton för barnen – är det bara att välja vad som blir ditt 2XU Idre Fjällmaraton, säger han.


Tävla i Sápmi
Idre är den sydligaste delen av samernas land, Sápmi, och här bedrivs aktiv renskötsel i samebyn.

– Samerna lever främst av renen, renen lever av det naturen ger. Sedan tusentals år pågår ett samspel mellan människa och natur. 2XU Idre Fjällmaratons banor går längs fäbodleder genom områden där lappkåtor anlagts och där människan möter vildmarken. Vi inspireras av samernas kunskaper och sätt att leva med naturen. Vi är ödmjuka inför fjällets storhet och visar respekt mot allt levande, växter och djur. Det har varit en viktig beståndsdel när vi skapade loppet, säger David.

Anmälan är öppen på idrefjallmaraton.se