Idre Fjäll
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
9.4°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
9.4°C
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
9.4°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Idre Fjäll

Flygfoto Ostsidan Idre Fjäll

Ett företag med lång och vit historia

Idre Fjäll startades 1968 med att dåvarande Idre kommun tillsammans med Friluftsfrämjandet bildade en stiftelse i avsikt att skapa arbete och liv i bygden och ge ökade tillfällen till ett aktivt friluftsliv. Sedan dess har det gått stadigt framåt med hjälp av tydliga mål, ett högt tempo och starka visioner. En av Idre Fjälls grundläggande drivkrafter har alltid varit att leda utvecklingen i fjällvärlden, och det har vi faktiskt lyckats med på flera olika plan. Vi var bland annat först med snökanoner i slutet av 70-talet och i början av 80-talet byggde vi Europas första fyrstolslift. 1984 var det dags igen, då invigdes världens första tunnellift. Och för att kunna hävda oss i den allt tuffare konkurrensen i fjällvärlden fortsätter vi i samma anda.

En viktig del av vår strategi är också att utveckla en egen nisch där långsiktigheten är viktigare än kvartalsboksluten. Vår åretrunt verksamhet ger oss även ett stort försprång när det gäller att attrahera kompetent personal, en av de allra viktigaste förutsättningarna för att kunna skapa en högkvalitativ helhetsupplevelse för våra gäster. Vår fasta förankring i bygden och samarbetet med många idrottsförbund är andra framgångsfaktorer som vi hela tiden vårdar och utvecklar.

Idre Fjäll ur ett hållbarhetsperspektiv

Vårt intresse för miljön startade för länge sedan men är nu mer aktuellt än någonsin. Som en av Sveriges största fjällanläggningar innebär det självklart påverkan på miljön och eftersom vi vill fortsätta åka skidor så vill vi värna om miljön.

Ett mycket viktigt område i vårt miljöarbete är hanteringen av sopor och avfall. Vi har sedan många år tillbaka arbetat med sopsortering på anläggningen.

Tillsammans med Returpack har vi också skapat PET och burksamlare på våra återvinningsstationer. Allt för att öka återvinningen av PET flaskor och aluminiumburkar.

Samarbetet med Pantamera har gjort det enklare för våra stuggäster att ta miljöansvar och dessutom bidragit till att vi minskat våra hushållssopor, haft mindre nedskräpning, fått lägre deponikostnader och en ökad miljömedvetenhet hos såväl anställda som gäster.

På Idre Fjäll är aktiviteter, boende, nedfarter, längdspår, restauranger och butiker väl samlat så bilen kan stå under hela vistelsen. Under vintersäsongen kan även våra gäster nyttja vårt fjälltåg istället för att ta egen bil. Tåget är gratis och går kontinuerligt runt i stugbyn varje dag.

Idre Fjäll är även först i Skandinavien med världens första dieselelektriska pistmaskin. Denna pistmaskin har bättre effektivitet, lägre bränsleförbrukning, tystare förarmiljö men framförallt en lägre miljöpåverkan.

Idre Fjäll arbetar genomgående med miljön i fokus och har en av Europas modernaste pistmaskinflottor.Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet