Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Mina sidor
Boka online
Boka online
29 november - 2 december

IBU Cup Skidskytte på Idre Fjäll

Internationell skidskyttetävling för de elitatleter som tävlar om en plats i yttersta toppen!

Under veckan kommer det vara begränsad framkomlighet på skyttevallen och stadion under den officiella träningen och tävlingsdagarna.

Alternativa spår kommer erbjudas alla våra gäster.

Program för årets IBU Cup i Skidskytte

28 november Officiell träning
29 november Sprint
30 november Officiell träning
1 december Sprint
2 december Jaktstart

Vad är IBU-cupen?

IBU-cupen i skidskytte består av nio tillfällen, där vanligtvis två delar avgörs per tillfälle. IBU-cupen är en underdivision till världscupen.

Åkarna tävlar i fyra olika dicipliner. Sprint arrangeras vid nästan varje tävlingstillfälle. Då startar åkarna med 30 sekunders mellanrum. Herrarna åker 10 km och damerna 7,5 km med två stopp för skjutningar, ett liggande och ett stående. Om åkaren missar behöver hen åka ett straffvarv i en 150 m lång runda vilket inte bara tar på krafterna utan också tar ca 20 sekunder som åkaren då förlorar i tid.

Jaktstart innebär att åkarna startar med de tidsmellanrum de fick som resultat i förra deltävlingen , oftast en sprint. Jaktstarten är lite längre, damerna åker 10 km och herrarna 12,5. Dessutom är det två liggande skjutningar och två stående. Missat skott bestraffas på samma sätt som i sprinten.

Distans är ännu längre än jaktstarten. Här kör damerna 15 km och herrarna 20 km. Här sker lika många skjutningar som i jaktstarten men en bom leder till en minuts tillägg på tiden.

Stafetten körs av fyra åkare per lag, alla åkare skjuter två gånger var och damerna kör 6 km per åkare, herrarna 7,5 km.

Läs mer om längdskidåkning på Idre Fjäll på den här sidan >>