Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
16°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
16°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
16°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Snowboard grupp

Level 1
Förkunskaper: En kurs för dig som är helt ny på snowboard.
Kurs: Vi provar på att åka snowboard på ett säkert och roligt sätt. Vi börjar i skidskoleområdet där vi tillsammans lär oss att kontrollera snowboarden innan vi tar oss ut i systemets lättare backar.
Mål: Kunna kontrollera snowboardens fart och stanna, kunna styra snowboarden samt kunna länka ihop tå- och hälsvängar i gröna backar.

Level 2
Förkunskaper: En kurs för dig som har provat på snowboard förut. Du kan stanna själv och svänga både från tå- och hälkant i gröna backar. Du kan även åka knapplift på egen hand.
Kurs: Vi fortsätter att lära oss åka med olika storlekar och former på svängarna, främst i blå backar. Vi lär oss tekniker som gör det lättare att åka i mer varierad och ojämn terräng. Vi lär oss även att åka sittlift.
Mål: Kunna åka i kontrollerade svängar nerför blå backar samt kunna kontrollera storlek och form på svängarna.

Level 3
Förkunskaper: I den här kursen ska du kunna åka och kontrollera din fart, storlek och form på svängarna i alla blåa backar. Du kan åka knapplift och sittlift själv.
Kurs: Vi lär oss anpassa våra svängar och åkteknik utefter terrängen och ojämnheter. Vi provar på skärande svängar och att åka switch samt lär oss några lättare trix. Vi utmanar oss även i röd terräng samt lär oss åka anklarlift.
Mål: Kunna anpassa åktekniken till olika typer av terräng, features och snöförhållanden, kunna åka switch och skärande svängar i gröna backar samt börja se hela Idre Fjäll som en lekpark.

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Ski Experience Center eller receptionen.