Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Skidskola i grupp vuxen

Ski experience
Vuxna skidupplevelser

De olika skidupplevelserna är startpunkten för resten av dina framtida skidupplevelser. Vilken ambition du har med din skidåkning är upp till dig och vi anpassar grupperna efter era olika önskemål och ambitioner. Vi du utmana dig själv så hjälper vi dig! Vill du mysa nedför backarna så finns det en grupp för dig också. Skidläraren är här för dig!.

DISCOVER SKIING Level 1
Förkunskaper: Inga. Nybörjarkurs. Detta är gruppen för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi kommer att börja i nybörjarområdet med att lära oss att bromsa och svänga. Här ligger vikten vid att i ett behagligt tempo börja få kontroll på skidorna och att åka lift säkert. Om gruppen känner sig redo kommer vi att åka ut till de lättare backarna i systemet och öva mera.
Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen och åka där jag vill och njuta i gröna backar.

THE REDISCOVERY Level 1.5
Förkunskaper: Det var ett bra tag sedan du åkte och vill starta om/repetera från grunden. I de lättaste backarna upptäcker du glädjen av skidåkning på nytt. Tillsammans går vi igenom grunderna när du på nytt upptäcker balansen och tekniken på skidorna igen. Innan du vet ordet av så åker du leende med ett pånyttfött självförtroende nedför Idre Fjälls lättare backar.
Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen och åka där jag vill och njuta i gröna backar.

CRUICE THE BLUES Level 2
Förkunskaper: En kurs för den som har åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda hållen i en plog. Du har åkt knapplift och stollift. Vi kommer att träna på att svänga med parallella skidor och få kontroll på farten och svängarna. Kursen riktar sig till dig som har åkt skidor förut men vill ha lite nya tips. Vi utgår ifrån vad kursdeltagarna vill träna på vilket kan vara carvingteknik eller hur du hinner med dina barn i backarna. Vi börjar i blåa backar och får vi se vart vi slutar.
Mål: Att bli tryggare på skidor, att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra mina skidor till ett stopp.

EXPLORE THE MOUNTAIN Level 3
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i kontrollerad fart i blå backar. Du kan stanna genom att styra dina skidor parallellt till ett stopp åt båda hållen. Du kan åka alla liftar. Vi kommer att åka över hela fjället och träna teknik, taktik och ha riktigt roligt. Vi kommer att öva på skärande svängar, cruising, fart och att utnyttja skidorna på bästa sätt. Med ökad kunskap och säkerhet kommer du att kunna leka på dina skidor på ett helt annat sätt! Vi kommer att utmana dig så mycket som du önskar… Målsättningen är att bli en bättre skidåkare som har kul och utmanar sig själv med bra kontroll i olika svängar och backar.
Mål: Åka med parallella skidor och ha kul i alla röda backar och kunna anpassa mig och ha kontroll olika terräng.

SKI COACH SESSION Level 4
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i alla röda backar. Du har övat på att rulla upp dina skidor på kant genom svängarna. Du kan anpassa din teknik efter olika terräng. För de erfarna vuxna skidåkarna så har vi skapat Ski Coach Sessions. Under tre 2 timmars pass så kommer ni att utvecklas maximalt. Vi tar hjälp av Ipads i analysen så du ser dina förbättringar direkt. Med ett maxantal på 4 i gruppen så har du bästa möjlighet att utvecklas när du coachas.
Ski Coach Sessions genomförs med minst 3 deltagare och under vecka 7 och framåt.

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Ski Experience Center eller receptionen.

Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet