Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Skidskola i grupp vuxen

Ski experience
Vuxna skidupplevelser

De olika skidupplevelserna är startpunkten för resten av dina framtida skidupplevelser. Vilken ambition du har med din skidåkning är upp till dig och vi anpassar grupperna efter era olika önskemål och ambitioner. Vi du utmana dig själv så hjälper vi dig! Vill du mysa nedför backarna så finns det en grupp för dig också. Skidläraren är här för dig!.

Discover Skiing

Level 1
Förkunskaper: Inga. Nybörjarkurs.Detta är gruppen för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi kommer att börja i nybörjarområdet med att lära oss att bromsa och svänga. Här ligger vikten vid att i ett behagligt tempo börja få kontroll på skidorna och liftåkandet. Om
gruppen känner sig redo kommer vi att åka ut till de lättare backarna i systemet och öva mera.
Målsättningen med kursen är att få kontroll på skidorna i sväng och broms så att du kan åka i systemets lättare backar och få uppleva det fina med skidåkning.

 

The Rediscovery

Level 1.5
Förkunskaper: Det var ett bra tag sedan du åkte och vill starta om/repetera från grunden.I de lättaste backarna upptäcker du glädjen av skidåkning på nytt. Tillsammans går vi igenom grunderna när du på nytt upptäcker balansen och tekniken på skidorna igen. Innan du vet ordet av så åker du leende med ett pånyttfött självförtroende nedför Idre Fjälls lättare backar.
Målsättningen är att med rätt teknik hitta tillbaka till backarna på skidor

Cruise the blues

Förkunskaper: Du kan åka i blåa backar och knapplift. Fortsättningskurs. Vi kommer att träna på att svänga med parallella skidor och få kontroll på farten och svängarna. Kursen riktar sig till dig som har åkt skidor förut men vill ha lite nya tips. Vi utgår ifrån vad kursdeltagarna vill träna på vilket kan vara carvingteknik eller hur du hinner med dina barn i backarna. Vi börjar i blåa backar och får vi se vart vi slutar.
Målsättning är att bli tryggare på skidor och
börja behärska sväng och broms med parallella skidor i blåa backar.


Explore the mountain

Vi kommer att åka över hela fjället och träna teknik, taktik och ha riktigt roligt. Vi kommer att öva på skärande svängar, cruising, fart och att utnyttja skidorna på bästa sätt. Med ökad kunskap och säkerhet kommer du att kunna leka på dina skidor på ett helt annat sätt! Vi kommer att utmana dig så mycket som du önskar…
Målsättningen är att bli en bättre skidåkare som har kul och utmanar sig själv med bra kontroll i olika svängar och backar.

 

Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet