Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
50 km
cm
22°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
50 km
cm
22°C
0 / 40
0 / 26
50 km
cm
22°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Skidskola i grupp 7-9 år Patrull

PATRULL 7–9 år Level 1
Förkunskaper: En kurs för dig som är ny på skidor. Tillsammans har vi kul när vi på ett säkert sätt lär oss att åka skidor. Bäst lär du dig genom att öva med läraren på skidskolan och sedan med mamma eller pappa resten av dagen. Vi börjar äventyret i skidskoleområdet för att flytta oss vidare till systemets lättare backar när vi känner oss lite säkrare.
Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen och följa efter min skidlärare i gröna backar.

PATRULL 7–9 år Level 2
Förkunskaper: En kurs för dig som har åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda håll i en plog. Du kan åka knapplift och stollift. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. Genom lek och bus övar vi på att få fartkontroll och säkerhet i backarna så vi kan ha roligt i flera backar i systemet.
Mål: Att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra mina skidor till ett stopp.

PATRULL 7-9 år Level 3
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i kontrollerad fart i blå backar. Du kan stanna genom att styra dina skidor parallellt till ett stopp åt båda håll. Du kan åka alla liftar. Vi provar de flesta backarna i systemet och koncentrerar oss på att få god fartkontroll och teknik i de brantare backarna. Vi övar på att åka med parallella skidor och i juniorparken provar vi även på att hoppa.
Mål: Åka med parallella skidor i alla röd backar och kunna anpassa mig till olika terräng.

PATRULL 7-9 år Level 4
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i alla röda backar. Och har övat på carvingsvängar, där du kantar skidorna ordentligt för att hålla fart genom skärande svängar. Du kan åka i små hopp och i varierande terräng och snö. Du kan åka knapplift och ankarlift själv. Här ger vi allt hela veckan. Vi åker brant, snabbt, i hopp, på boxar samt introducerar stavisättning. Finns det möjlighet provar vi även offpist. Allt för att bli bättre skidåkare. Veckan innehåller mycket skoj, äventyr och massa bus.
Mål: Göra dynamiska parallella svängar i all terräng i olika snöförhållanden och kunna anpassa min teknik till olika utmaningar på fjället.

WEEKEND SKIDSKOLA för barn 3-9 år.
Mera skidskola! Varje fredag startar en två-dagars skidskola för dig som är 3-9 år. Vi delar in i en grupp för 3-4 åringar, en nybörjargrupp för 5-9 åringar och en fortsättningsgrupp för 5-9 åringar. 3-4 åringarna åker en timme om dagen. Ni som är lite äldre åker två timmar om dagen. Skidskolan kommer innehålla massa skidåkning, bus och kanske ett besök av renen Aske.
Fredag och lördag

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Ski Experience Center eller receptionen.