Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
7.8°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Skidskola i grupp 2-6 år

STOR & LITEN 2-3 år
Förkunskaper: Inga. Här går du i skidskola en timme tillsammans med mamma, pappa eller någon annan vuxen. Ni lär er vad som är viktigt att tänka på när ni åker skidor med små barn. Vi startar vid rullbandet.
Målsättningen med timmen är att föräldrar och barn ska få en bra start på skidåkningen med konkreta och smarta tips till mamma eller pappa.

ASKEKLUBBEN 3-4 år
Förkunskaper: Inga, förutom att du kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden. Introduktion och fortsättning till skidåkning för de minsta. Vi har kul på snö med och utan skidor. Undervisningen bygger på lek och skoj och vi börjar veckan vid rullbandet. Efter måndagen kan en eventuell indelning ske mellan barnen baserad på deras skidfärdigheter. Vi samlas i Askes skidområde men kan också ge oss ut på äventyr om läraren ser att det skulle gynna barnens utveckling.
Målsättningen med veckan är att på ett kul sätt lära oss glida, bromsa och svänga själva i lätta backar.


KNATTE GRÖN 5-6 år
Förkunskaper: Inga, förutom att du kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden. Nybörjarkurs. Vi lär känna skidorna och övar på att bromsa, stanna och svänga. Vi börjar äventyret i skidskoleområdet och när vi känner oss lite säkrare provar vi lättare backar i systemet.
Målsättningen med kursen är att kunna bromsa, svänga och åka knapplift.


KNATTE BLÅ 5-6 år
Förkunskaper: Du kan svänga, bromsa och åka knapplift i lättare backar. Fortsättnings kurs. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. Genom lek och bus övar vi på att få fartkontroll och säkerhet i backarna så vi kan ha roligt i flera backar i systemet.
Målsättningen med kursen är att bli säker på att bromsa och svänga samt prova på att åka med parallella skidor. 


KNATTE RÖD 5-6 år
Förkunskaper: Du har åkt mycket och kan bromsa,
stanna och svänga i de röda backarna. Du kan åka alla knappliftar. Avancerad kurs. Vi provar de flesta backarna i systemet och koncentrerar oss på att få god fartkontroll och teknik i de brantare backarna. Vi övar på att åka med
parallella skidor och i juniorparken provar vi även på att hoppa. Målsättningen med kursen är att stärka självförtroendet i takt med skidtekniken genom lek och bus. Att ha roligt i backen är det viktigaste.


Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet