Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Skidskola i grupp 10-15 år Skidliga

SKIDLIGA 10-15 år Level 1
Förkunskaper: En kurs för de som är nya skidåkare. Tillsammans har vi kul när vi på ett säkert lär oss att åka skidor. För att på bästa sätt lära dig åka skidor så övar du både när du är med läraren och själv under dagen. Vi börjar äventyret i skidskoleområdet och när vi känner oss lite säkrare provar vi lättare backar i systemet.
Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen och följa efter min skidlärare i gröna backar.

SKIDLIGA 10-15 år Level 2
Förkunskaper: En kurs för den som har åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda hållen i en plog. Du har åkt knapplift och stollift. Vi fortsätter att träna på att bromsa och svänga. Vi övar på ett kul och avslappnat sätt att få fartkontroll och säkerhet i backarna.
Mål: Att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra mina skidor till ett stopp.

SKIDLIGA 10-15 år Level 3
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i kontrollerad fart i blå backar. Du kan stanna genom att styra dina skidor parallellt till ett stopp åt båda hållen. Du kan åka alla liftar. Vi satsar på att ha kul tillsammans i de flesta backarna och att hitta säkerhet, fart och rytm i skidåkningen. Vi strävar efter god fartkontroll, självförtroende och teknik. Under veckan så provar vi parken, ski-cross banorna och ger oss ut på äventyr.
Mål: Åka med parallella skidor i alla röd backar och kunna anpassa mig till olika terräng.

SKIDLIGA 10-15 år Level 4
Förkunskaper: Du kan svänga med parallella skidor i alla röda backar. Du har övat på att rulla upp dina skidor på kant genom svängarna. Du kan åka i små hopp och i varierande terräng och snö. Du kan åka knapplift och ankarlift själv. Här ger vi allt hela veckan. Vi tränar på att kanta skidorna ordentligt för att hålla fart genom skärande svängar. Vi åker i varierande terräng samt introducerar stavisättning. Vi åker brant, snabbt, i hopp och på boxar. Finns det möjlighet provar vi även offpist, allt för att bli bättre skidåkare. Veckan innehåller mycket skoj, äventyr och massa bus.
Mål: Göra dynamiska parallella svängar i all terräng i olika snöförhållanden och kunna anpassa min teknik till olika utmaningar på fjället.

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Ski Experience Center eller receptionen.

Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet