Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Barnområden

Aske Idre Fjäll

Du och alla andra barn är våra hedersgäster. Därför är det viktigt att det finns bra skidområden för dig. Våra enkla knappliftar och rullband hjälper dig uppför fjället. I backar med blygsam lutning och bra bredd tar du dig snart ner helt själv. Och då är det dags att utforska resten av fjället.

Askes skidområde

Askes skidområde är ett skidlekområde för alla små och stora barn. Här finns rullband och slalombanor som på ett pedagogiskt sätt inspirerar dig att svänga och bromsa. Bland rolig figurer och banor får du leka med skidor på fötterna. Gränsen mellan lek och skidåkning suddas ut. Du och de andra barnen aktiveras samtidigt som ni utvecklas och lär er åka skidor.

Området ligger framför restaurang Timmerkojan nedanför Väst 6:ans mittstation. Området är både lättöverskådligt och avskilt. Här finns en lätt knapplift och två rullband.  Toaletter och värmestuga finns i anslutning till parkeringen.

Askestigen

I Askestigen kan du som är lite äventyrslysten och upptäckarglad möta renar, troll och annat spännande. Stigen slingrar sig ner i skogen mellan Väst 6:ans nedre del och snowparken. Innan du kan åka Askestigen måste du kunna bromsa och svänga. Kan du det är det bara att köra. Vi ses längst ner!

Skicenter Syd

I barnområdet vid Skicenter Syd hittar du två lätta och långsamma knappliftar och ett rullband. Skidbacken har en väldigt försiktig lutning och det finns ofta personal som kan hjälpa dig vid liften. Skicenter Syd ligger precis intill, där finns det skiduthyrning, toaletter och informationsdisk. Vill du ta dig vidare i skidområdet är det enkelt att ta transportliften till Dalsbackarna. Där finns knapplift och lätta, gröna backar.

Pulkabacken

Ibland är det skönt att byta skidåkningen mot bob- och pulkaåkning. Då ska du bege sig till pulkabacken som ligger ovanför värmestugan i Västbacken. Där kan du åka i ett skyddat område utan skidåkare som stör.