Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
12.2°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
På Idre Fjäll är barnen i focus
Boka online
Boka online

Barnområden

Aske Idre Fjäll

Barnen är våra hedersgäster och därför är det viktigt att de har bra skidområden att utvecklas i. Lätta knappliftar och rullband hjälper  de små uppför fjället. I backar med blygsam lutning och bra bredd tar de sig ner själva. Sen är det dags att utforska resten av fjället.

Askes skidområde

Askes skidområde är ett skidlekområde för små och stora barn med rullband och slalombanor som på ett pedagogiskt sätt inspirerar barnen att svänga och bromsa. Tanken är att sudda ut gränsen mellan lek och skidåkning och skapa en miljö som aktivierar barnen samtidigt som de utvecklar sin skidåkning.

Området ligger framför restaurang Dantes nedanför Väst 6:ans mittstation. Området är både lättöverskådligt och avskilt. Här finns en lätt knapplift och två rullband.  Toaletter och värmestuga finns i anslutning till parkeringen.

Askestigen

I Askestigen kan äventyrslystna och upptäckarglada barn möta renar, troll och annat spännande. Stigen slingrar sig ner i skogen mellan Väst 6:ans nedre del och snowparken. För att kunna åka i Askestigen måste man kunna bromsa och svänga. Kan du det är det bara att köra. Vi ses längst ner!

Skicenter Syd

I barnområdet vid Skicenter Syd finns det två lätta och långsamma knappliftar och ett rullband. Skidbacken har en väldigt försiktig lutning och det finns ofta personal som hjälper till vid liften. Skicenter Syd ligger precis intill, där finns det skiduthyrning, toaletter och informationsdisk. Vill man vidare i skidområdet är det enkelt att ta transportliften till Dalsbackarna med knapplift och lätta, gröna backar.

Pulkabacken

Ibland är det skönt att byta skidåkningen mot bob- och pulkaåkning. Då ska man bege sig till pulkabacken som ligger ovanför värmestugan i Västbacken. Där kan man åka i ett skyddat område utan skidåkare som stör.

När du åker skidor är det jätteviktigt att känna till ett par saker som gör det säkrare att åka. Du hittar de också i Askes pistkarta som är gratis att hämta där du köper skipass.

  • Använd alltid hjälm
  • Titta alltid både bakåt och åt sidorna innan du börjar åka
  • Åk aldrig snabbare än att du kan stanna när du behöver
  • Stanna så att du syns, till exempel på en kulle
  • Kommer du bort från mamma och pappa, åk ner till tjejen eller killen i liften
    och prata med dom.

Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet