Idre Fjäll
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
8.6°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
8.6°C
0 / 40
0 / 27
0 km
cm
8.6°C
Svenska English
Mina sidor
Mina sidor
| Svenska English
Boka online
Boka online

Underbar skidåkning i fyra väderstreck

Den perfekta skiddagen börjar med att man blickar ut över fjällandskapet med de norska bergsmassiven i horisonten redan vid frukosten. Det gör det lätt att börja dagen med ett leende. Skidorna åker på vid stugan och sedan är det bara att glida ner till närmaste lift.

På Idre Fjäll hittar du skidåkning i fyra väderstreck. Det betyder att du alltid kan vara på sol- eller läsidan och att du alltid har många backar att välja på. Och trots att systemet är stort slipper du skidåkning på transportsträckor.

Skidåkningen bjuder på varierande svårighetsgrader. Skidområdet är indelat i Väst, Nord, Ost och Syd och det finns gott om stolsliftar. Totalt finns 40 nedfarter. På Idre Fjäll hittar du skidåkning i både Dalarnas brantaste backe, Chocken med 46° lutning, och backen med namnet som säger precis vad den är, Dalarnas längsta 2800 m. Helt enkelt varierande skidåkning för hela sällskapet. Västbacken, Gröngölingen, Rödingen, Ravinen, Specialen och Carvingsvängen är några andra exempel. Här hittar du snabbt din favoritbacke oavsett om du är glidare, äventyrare eller nybörjare när det gäller skidåkning. Det gör också att hela familjen kan njuta av skidåkningen även om önskemålen kan vara högst varierande. De flesta hittar snabbt sina favoriter. Men glöm inte att kika bakom krönet, det vore dumt att missa en höjdare. Och kom ihåg att du befinner dig på en fjälltopp. Här finns nästan alltid en sol- eller läsida inom räckhåll.

Testa våra backar så förstår du vad som är så smidigt med skidåkning i fyra väderstreck!

Idre Fjäll skapades av Idreborna för 48 år sedan. De samlades kring en stark tro att deras fjäll kunde bli en plats för skidåkning, semester och upplevelser som gästerna skulle älska lika mycket som Idreborna själva. Än idag finns samma drivkraft , där varje krona återinvesteras i din upplevelse i bygden och där ledorden är Enkelhet, Glädje och Omtanke.

Se film om Idre Fjälls tillkomst.


Idre Fjäll - familjevänligt och enkelt för stora och små

På Idre Fjäll är det lika enkelt att göra allt som ingenting alls
Målet är att du som gäst ska tycka att det är lika enkelt att vara aktiv som att koppla av. Därför har vi minimerat krångelnivån och sett till att det är nära till backar, boende och övrig service. För att inte tala om alla aktiviteter. De flesta aktiviteterna – allt ifrån skidåkning och skotersafari till bad och bowling – har vi koncentrerat till centrumhuset och området strax intill. På Idre Fjäll är äventyret och avkopplingen aldrig långt borta.

Drive thru-incheckning
Känner du dig lite seg efter en lång bilresa? I så fall kan du lugnt luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Veva bara ner bilfönstret så ordnar vi incheckningen och ser till att du får nyckeln i hand och kan åka direkt till stugan.

Ski in-ski out
Ja, det är faktiskt precis så enkelt som det låter. Här bor du alltid nära en backe eller lift och kan glida rakt in i skidsystemet direkt från frukostbordet (förutsatt att du har bytt tofflorna mot pjäxor). Och efter en tuff dag i backen när benen är möra, är det minst lika skönt att snabbt kunna ta sig hem till stugvärmen igen.

Boka allt online
Boka snabbt och enkelt boende, utrustning, skidskola och ski pass på Onlinebokningen.  Du som redan har ett ski pass kan passa på att ladda det med nya dagar. Ski pass och meddelanden från skidskolan skickar vi direkt hem till dig.  

Snö är "Glädje"  

Varm choklad runt munnen, snöänglar och skidåkning. Det är glädje hos oss.
På Idre Fjäll älskar vi snö i alla former. För oss är snögrottor, snöänglar och snöbollskrig nästan lika viktigt som skidåkning. Och vi vet att vi inte är ensamma. För så fort liftarna har stängt är det nämligen full aktivitet i varje liten snöhög.

Det handlar om äkta snöglädje och många spännande vinteräventyr som väntar utanför backarna. Hundspann eller häst och släde är annorlunda upplevelser där du snabbt blir ett med naturen när du susar fram genom det vackra fjällandskapet. Eller varför inte göra en skoterutflykt till vildmarkscampen vid Storån. Här kan du både njuta av en himmelskt skön stund i den vedeldade badtunnan och en god middag. En helhetsupplevelse som garanterat värmer både kropp och själ!

Du minns oss med ett leende på läpparna - "Omtanke" 

Garanterat hög semesterfaktor för både stora och små
Ett mysigt fikaställe när man som bäst behöver det, en grillplats i solen eller en spektakulär bastu med panoramautsikt. Alla har vi våra egna favoritplatser. Och vårt jobb är att se till att du hittar det som just du längtar mest efter. Ibland är det svårt att sätta ord på varför man trivs på ett ställe. Många av våra gäster pratar om den speciella Idrekänslan. En känsla av att känna sig välkommen och väl omhändertagen.

Man kan visa omtanke på många olika sätt
Starka viljor som drar åt olika håll och höga förväntningar. Att ha semester är inte alltid så lätt som det låter. Därför har vi gjort ett gediget förarbete åt våra gäster. Som vanligt handlar det om att göra livet så enkelt som möjligt för hela familjen och se till att det som kan vara krångligt aldrig blir det. På Idre Fjäll är allt från skidåkning och boende till aktiviteter utanför backarna anpassat till barnfamiljernas krav på hög komfort och praktiska lösningar. Då vet vi att alla har de bästa förutsättningarna för att njuta av semestern fullt ut - tillsammans eller var för sig. Och med över 40 år i branschen har vi lärt oss en sak - om barnen har det bra så har föräldrarna det bra!

Kontakt Idre Fjäll | Tel +46 (0)253-410 00 | Fax +46 (0)253-401 58
E-post: bokning@idrefjall.se

producerad av impera

Pernilla Wiberg Hotel
Friluftsfrämjandet