Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är på våra cykelleder i höghöjdsområdet eller i våra forsar.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
0 km
cm
11°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Skiduthyrning

Skiduthyrning Idre Fjäll

15% rabatt på hyrutrustning

15% i onlinebokningsrabatt på utrustning får du som bokar ditt boende via idrefjall.se. Du slipper släpa skrymmande bagage. Och du som väljer utkörning av utrustningen  á 100sek/kontrakt slipper dessutom stå i kö.

Utrustningen levereras till stugan under ankomstdagen. Observera att du själv måste återlämna utrustningen till någon av våra skiduthyrningsställen:

  • Skicenter Syd. Uthämtning förbokad utrustning, Drop-in & grupper
  • Skicenter Centrum. Drop-in

Vi har alpint, telemark, snowboard, skateskidor, blades, längdskidor, snowracer och turpulkor.

Utkörning måste bokas senast tre (3) dagar innan ankomst!

Välj rätt hyrskidor >>

Prislista hyrutrustning >>PDF

Läs mer om Trygghetspaket >>

Öppettider skiduthyrningen >>

Boka

För information eller bokning, varmt välkommen att ringa oss.
Telefon: +46 (0)253 41 000

Bokning och leveranstid

Missade du att boka utrustning i samband med boendebokningen? Lägg till utrustningen på din befintliga bokning genom att logga in med användarnamn och lösenord. Där kan du under Mina bokningar komplettera ditt befintliga boendekontrakt.

Skidutrustningen kan du boka via onlinebokningen fram till senast en (1) dag innan det datum du vill hämta utrustningen. Bokar du via vår telefonbokning måste du ha lite bättre framförhållning, tre (3) dagar innan är det som gäller då. För bokning av utkörning gäller alltid senast tre (3) dagar före ankomstdag.

Välj rätt hyrskidor

Mest fördelaktigt är att hyra ett paket där hela utrustningen ingår. Sjävklart kan du även hyra endast skidor, pjäxor eller snowboard.

Slalompaket Bas
Basskidor passar nybörjare samt dig som åker lugnt och kontrollerat ner för backen. Du åker mest i gröna och blåa nedfarter. En mjuk och följsam skida som gör den lätt att svänga med. I paketet ingår pjäxor och stavar.

Slalompaket Medel
Medelpaketet vänder sig till dig som är van skidåkare. Du behärskar de flesta nedfarter men är försiktig i brantare partier. Skidan är lite hårdare och därmed stabilare vid lite högre farter.

Slalompaket Avancerad
Detta paket är för dig som tycker om fart och fläkt. Du har åkt en hel del skidor och tar dig an även de tuffaste nedfarterna. Detta är en skida som är vridstyv, vilket gör att den är stabil i högre farter och tuffare åkning.

Slalompaket Avancerad+
För dig som vill ha det bästa, från aggressiva slalomcarvers till riktiga fetingar, dessa skidor går ej att förboka.

Twintip paket
Om du tänker hänga i parken eller tycker att skidåkning är att hoppa och leka, då är det twintip du ska välja. Skidorna har en mjukare konstruktion anpassad för parkåkning, dessutom är bakdelen uppböjd för baklängesåkning . Men lugn, skidorna går att åka med på hela fjället.

Telemarkspaket
Vi har monterat telemarksbindningar på både bas och medelskidor, för att du ska kunna hitta skidan som passar dig bäst.

Snowboard
För er inbitna snowboardåkare eller för er som vill testa något nytt.

Bladespaket
Korta skidor (cirka 1 meter) med mycket sväng som är lätta att "leka" med i backen.

Längdpaket Våra längskidor har fjäll på fästzonen, vilket betyder att skidorna ger fäste när du behöver det utan fästvalla. Det är bara att bege sig ut och njuta av naturen.

Skatepaket
För dig som vill ha lite mer fart i längdspåret är det skate som gäller, dessa skidor har enbart glidvalla. Skate har en rörelse som påminner om långfärdsskridskor, det är mycket balans och när man träffar rätt så kommer farten. Det kan vara lite svårt med tekniken i början, så vi rekommenderar en lektion för att få ut så mycket som möjligt av åkningen.

Multihyr
Är du osäker på vad du vill åka så ska du prova multihyr. Det innebär att du har full frihet att välja vad du vill i mån av tillgång. Gå bara in till hyran och byt till det som passar för dagen.

Trygghetspaket skiduthyrning

Köp till vårt trygghetspaket som befriar dig från ersättningsskyldighet för skador på hyrd utrustning, vid stöld och olyckshändelser. Kan endast köpas vid hyr och bokningstillfälle. Gäller för hela din hyrda utrustning, dock inte Avancerat+. Täcker inte skador på utrustning vid tydliga tecken på vårdslös hantering som t.ex., repor uppkomna vid åkning utanför markerad nedfart eller på parkering/grusväg. Stulen utrustning ska anmälas till polisen.