Idre Fjäll
38 / 40
25 / 26
82 km
110 cm
3°C
Idre Fjäll
38 / 40
25 / 26
82 km
110 cm
3°C
38 / 40
25 / 26
82 km
110 cm
3°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Grupp Aktiviteter Sommar

Snabbfakta
- Sommarkonferens
- Ridning
- Rafting
- Teambuilding
- Tävling
- Quickjump
- Cykling
- Höghöjdsbana

Sommar

Sommarfjällen är en del av Sverige när det är som bäst. Porlande fjällbäckar, storslagna vidder och hisnande vildmarksäventyr. Läs mer om alla härlig fjällaktiviteter nedan.

AMAZING RACE
Är ni en tävlingsinriktad grupp som gillar tempo, då är Amazing race en aktivitet för er. Här ställs ni inför både fysiska övningar och tankenötter, men under tidspress. Det lag som tar sig först över mållinjen har störst fördel i den gemensamma slutaktiviteten. Kan utföras på cykel eller i löparskor. Cykel och trailpass ingår ej.
Tid ca: 1,5-3 tim. Samling Torget. Min 10 pers, max 30 pers.


HÖGHÖJDSBANA
En riktig magkittlare! Högt över marken 6–12 meter har vi vår höghöjdsbana. Förflytta dig i trädtoppshöjd över Stocken, Stolpen, Krysset och Indiana Jones-bron. Ett verkligt eldprov på hög nivå. Innan ni går upp startar ni med att gå en testbana med de olika momenten på marken. Oömma kläder och en portion mod kan rekommenderas.
Samling Torget. Min. 6 personer.


TEAMBUILDING
Mångkamp i vår unika fjällnatur på Idre Fjäll. Njut av den rena luften, kanske kan den bidra till snabba lösningar av de problem vi ställer upp utmed vägen. Aktiviteterna passar olika åldrar och kan anpassas efter gruppen, vi har både fysiska grenar och tankenötter. Rejäla skor och lämpliga kläder. Inkl. kaffe.
Tid ca 1,5-3 tim. Samling Torget. Min 10 pers, max 30 pers.


GOLF
Kombinera er konferensvistelse med spel på en av Sveriges vackraste golfbanor. Golfbanan utsågs till Sveriges vackraste år 2005 av tidningen
“Svensk Golf”. Här finns möjlighet att skräddarsy ett företagsarrangemang där en mästare eller mästarinna utses eller bjud kunder på en oförglömlig
golfrunda i genuin fjällmiljö.
Greenfee gäller per person och natt för boendegäster på Idre Fjäll.


KANOTTURER
Vildmarksdag (dagtid) - Vi ger oss ut i kanoterna på lugnt vatten, spanar efter älg, ren och annat vilt. Vi går iland på vår vildmarkscamp och kokar kaffe över öppen eld, äter tunnbrödsmacka med nyrökt fisk på.

Bäversafari (kvällstid) - Efter att vi paddlat ut och stigit iland på vår vildmarkscamp kommer våra guider berätta om bävern medan vi kokar kaffe och äter en tunnbrödsmacka med nyrökt fisk. När skymningen faller paddlar vi ut tyst och stilla för att möta detta skygga djur. Vecka 25-35
Tid ca 4 tim. Transport ingår ej. Samling Idre by. Min 12 pers, max 50 pers.


COWBOYPAKET
Bli cowboy för en stund! Upplev känslan av frihet och harmoni uppflugen i westernsadeln tillsammans med vår guide, som tryggt och vant guidar dig i den vackra fjällnaturen. Mama Daltons chiligryta äter vi ute i naturen över öppen eld eller i en gemytlig fäbod.
3 timmarstur inkl. mat. Samling stallet. Min 3 pers, max 6 pers.


FRUKOSTTUREN

Upplev tystnaden innan fjället vaknar. Häng med en guide på en uppfriskande morgontur med storslagen utsikt! Över den öppna elden steker vi American pancakes som serveras med bacon och lönnsirap.
2,5 timmarstur. Samling stallet. Min 3 pers, max 6 pers.


MOUNTAINBIKE
Ta med gänget och utforska Idre Fjälls trailcenter. Med en guide provar ni cross country cykling på bästa sätt. Vi anpassar turen efter era önskemål och färdigheter.
Samling Torget. Max 15 pers./guide. Vi rekommenderar 2 tim.


FORSRÄNNING PÅ TRYSILÄLVEN

Paddla gummibåt, raft eller Hot Dogs. Från Sölenstua (7 mil från Idre) utgår färden där vattennivån är bra hela säsongen. En guide styr dig genom kraftiga forsar som Skrivmaskinen, Oboyen och Älvbrohålet. Hela sträckan är 12 km. Efteråt bjuds ni på lunch i vår vildmarkscamp.
Tid ca 7 tim. Transport ingår ej. Samling Rafting Centret. Min 10 pers, max 25 pers.


FORSRÄNNING På GLÖTA

En något lugnare forsränningstur får ni på Glöta. Det här är vår familjeforsränning men var inte oroliga att det blir mesigt. Älven bjuder på otroligt vacker natur och flera fina forsar. Vi paddlar först ut på Femunden och sen börjar forsränningen med fina forsar ner till sjön Glöta. Vi avslutar med fika. Reservation för lågt vattenstånd.
Tid ca 4 tim. Transport ingår ej. Samling Rafting Centret. Min 10 pers, max 25 pers.


HOT DOG TUR

Paddla två och två i våra hotdogs på forsen med guiden i båten intll. Ta er an en roligt utmaning som för med sig många skratt och fjärilar i magen. Inga förkunskaper krävs.
Tid ca 3, 5 tim. Transport ingår ej. Samling Rafting Centret. Min 6 pers, max 10 pers.


TRÄNING

Hjärnan jobbar bättre efter fysisk aktivitet. Hyr din egen instruktör och njut av ett härligt träningspass tillsammans.
Trailrunning Max 30 pers.
Vattengympa Max 30 pers.
Boxning Max 16 pers.


BOWLING

Hyr hela hallen 6 banor. Vi släcker ner och sätter på musik i önskad volym. 1 timme.


KLÄTTRING

Sportklättring har länge varit stort här på Idre Fjäll. Våra instruktörer lär er grunderna i klätterteknik och säkerheten kring klättring. Smidiga skor och oömma kläder.
Samling Aktivitetscentret. Max 10 pers./tim.


FÄBODLUNCH

Efter en uppfriskande förmiddag ute fjället föreslår vi en fäbodlunch på fäboden. Lunchen tillagas utomhus över öppen eld. Till efterrätt så bjuds det på nygräddad våffla med sylt och grädde.
Samling fäboden. Min 10 pers, max 75 pers.


VANDRING

En klassisk aktivitet här på Idre Fjäll. Våra fina omgivningar bjuder på bra förutsättningar för vandring. Man kan gå direkt ut ur stugan eller ta bilen ända upp på fjället. Hyr en egen guide. Prata med oss om ett upplägg på turen som passar era behov. Tänk på att ta rejäla skor och lämpliga kläder – fjällvädret växlar fort.
Samling Torget. Max 30 pers/guide.


SKYTTETÄVLING

Utmana varandra på prickskytte. Ni skjuter pilbåge, luftgevär, pistol, blåsrör och slangbella. Kombinera gärna med en lunch eller fika i det fria. Rejäla skor och lämpliga kläder för utomhusbruk.
Tid ca 2 tim vid 20 pers. Samling Torget. Min. 6 pers, max 20 pers.


Detta är ett urval av våra aktiviteter, givetvis kan vi paketera ihop en härlig utemåltid tillsammans med en fysisk aktivitet. Ring så berättar vi mer.
Tel. 0253-412 00 - Öppet helgfria vardagar 9.00-16.00