Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
2 km
0 cm
6°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Upplev samekulturen

Ren i djup snö

Upplev samekulturen i Sveriges sydligaste sameby

Prislista

Upplev renen

Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Lär dig mer om vilket fantastiskt djur renen är. Helt anpassat till ett arktiskt klimat. Visste du till exempel att de kan se saker våra ögon inte kan?

En renkötares liv förr och nu

Vandra tillsammans med våra renar till vår kåta. Där sitter vi på renskinn kring eldstaden, kokar kaffe över elden och berättar om hur renskötseln förändrats under åren. Ni serveras även samisk "fika".

Snöskovandring med renar

Upplev känslan att vandra på snöskor genom en riktig gammelskog tilsammans med våra tama renar. Lär om hur renens liv under de 8 årstiderna. Njut av fridfullheten till en kopp samiskt kaffe och andra delikatesser av renkött. En snöskovandring som passar både stora och små.

Livallen i vinterskrud

I Foskdalen, långt från civilisationen finns en gammal fäbod från slutet av 1700 talet. Hit leder inga vägar och området är stängt för skotertrafik, förutom under guidade turer. Följ med på en dagsutflykt på skidor då vi tolkar uppför fjället eller välj att åka i skoterkälken. I fäboden serveras en samisk måltid över öppen eld och vi berättar om livet på fjället förr och nu.

Taste of sámpi, samisk matkultur

Bildföredrag vid Grövelsjöns Fjällstation. Förbokning behövs ej.

Plats: STF Grövelsjöns Fjällstation.

Anmälan för alla aktiviteter i receptionen senast kl. 18.00 dagen innan.

Alla turer är med ett minimum av 4 personer. Är det färre än 4 personer på listan vid receptionen, vänlig ring till Renbiten och kolla läget då de kan ha egna bokade. Samling i Storsätern vid butik Renbiten. Restid ca. 45 min från Idre Fjäll (enkel resa, egen bil). Betalning sker på plats. Önskas annan tid eller arrangemang, kontakta oss, vi fixar det mesta.

Boka via e-post: info@renbiten.se eller tel. 0253-233 30

Öppet från 15 december - 21 april 2018/2019.

Ett gäng majestätiska renar i snö