Idre Fjäll
6 / 40
4 / 24
30 km
35 cm
-4°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är i våra backar eller i våra skidspår.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

6 / 40
4 / 24
30 km
35 cm
-4°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Ridning på fjället

Fyra ryttare på hästar i vattnet

Sommar på Idre Fjäll

På Idre Fjäll är alla lika välkomna att uppleva den fantastiska fjällnaturen från hästryggen. Liten som stor, nybörjare som erfaren, vi har turer som passar alla. Kom förbi stallet och hälsa på oss och våra snälla hästar, vi kan även hjälpa dig att skapa din egen ridtur.

På vintern kan du både rida i snön och åka häst & släde. Läs mer

Morgontur

Det är något speciellt att vara med när fjället vaknar, särskilt på hästryggen. Vi rider på en mysig morgontur i fantastiskt vacker miljö och äter pannkakor tillagade över öppen eld.

Asketuren

En kortare ridutflykt för barn. Tillsammans med en förälder, som går bredvid, rider ni med en guide i samma spår som Aske brukar rida när han hälsar på i stallet. Efter ridturen bjuds ryttaren på fika.

Ridturen tar ca 25 min.

Fjälltur

Upplev fjället till häst. Vi rider i varierad terräng och tar oss enkelt fram överallt. En tur som är en upplevelse oavsett vem, och hur ridvan, du är. Kanske stöter vi på renar, ett gammalt björnide eller så bestiger vi fjället.

Fjälltur special

Med inspiration av vilda western rider vi ut på en spännande långtur där ni får uppleva fjällvärlden från en helt ny vinkel. Medan hästarna får vila sig i en skogsdunge äter vi lunch tillagad över öppen eld.

Burusjöturen

Vi rider iväg mellan fjällen och slutligen når vi Burusjön med dess kristallklara vatten. Där rider vi genom vattnet längs stranden innan vi hoppar av och tar en fikapaus.

Boka online på http://bokning.idrefjall.se, receptionen, Pernilla Wiberg Hotel, Aktivitetscentret eller Idre Fjälls Fäbodcafé.
Övriga tider på året går det också bra att boka ridturer, kontakta oss via e-post: bokning@idrefjall.se eller på tel. 0253-410 00.

Ryttare på häst i solen