Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
4°C
Mina sidor
Mina sidor
Boka online
Boka online

Orientering

Snabbfakta
- Naturpasset
- Orienteringskontroller

På Idre Fjäll finns det tre områden med fasta orienteringskontroller under sommaren mellan juni och september (från vecka 26).
Kartor med orienteringskontrollerna utmärkta finns att köpa i Aktivitetscentret.

Ett av dessa områden är Naturpasset med lätta kontroller i naturskön miljö på fjällheden invid Idre Fjäll. Här kan hela familjen ut och leta skärmar och njuta av utsikten.

De andra två områdena bör man ha en viss orienteringsvana för att ge sig på men även här finns kontrollerna i naturskön vildmarksmiljö. För orienteraren som vill ha ett tufft träningspass med orientering som kräver mycket kartkontakt, är dessa två områden idealiska, trots att de finns i helt olika terrängtyper. Det ena området är en stark sluttning i vresig, orörd vildmark och det andra ett lättlöpt område i "de tusen sänkornas landskap". Efter Idreveckan i orientering – som arrangeras veckan efter midsommar – kommer det att finnas ytterligare tre områden att tillgå. Dessa områden bygger på kontroller från de olika tävlingsetapperna. Alla dessa fasta kontroller sitter uppe till i mitten av september och kartor med kontrollerna påtryckta, kan köpas i sporthallen.

Mer info

Träning/tävling orientering på Idre Fjäll >>