Idre Fjäll
0 / 40
0 / 26
0 km
cm
15°C
Idre Fjäll
toppbild

En semester på Idre Fjäll är aktiv, lugn, rolig, spännande – på en och samma gång.

Hela familjen hittar sin favorit på Idre Fjäll, oavsett om det är på våra cykelleder i höghöjdsområdet eller i våra forsar.

Välkommen att uppleva fjällsemester – på riktigt!

0 / 40
0 / 26
0 km
cm
15°C
Mina sidor
Boka online
Boka online

Fiske I Idre Fjäll

Omkring Idre finns några av Sveriges bästa fiskevatten. Här finns fiske både för familjen och för den mer erfarna fiskaren.

I fiskekortet ingår de flesta vattendrag från Särna i söder till Grövelsjön och Flötningen i Norr. Fiskekortet köper du i receptionen på Idre Fjäll. I receptionen kan du också köpa en fiskekarta över Särna-Idre fiskevårdsområde.

 

Flugfiske

Storån är ett av de mest kända fiskevatten i Dalarna omnämt redan på 1800-talet. Med fiskekort får du tillgång till hela sträckan av bra strömmande vatten.

Flugfiskesträckor i Storån: Uppströms Hällsjön, och Klingforsen - Kronparklinjan söder om byn Foskros.

I Storån finns både öring och harr. Du kör från Idre by och svänger höger efter polisstationen, mot Foskros.

 

Familjefiske nära Idre Fjäll

I Burusjön kan hela familjen hyra båt och ge sig ut tillsammans för att fiska.

Gränjestjärn ligger på den norra sidan av Idre Fjäll ca 2 km från Idre Fjäll centrum. Ska du fiska i Gränjestjärn köper du fiskekort i receptionen beroende på hur många fiskar du vill plocka upp.

 

Guidade fisketurer

Testa att hyra en egen fiskeguide! Låt någon som vet berätta om fiske i Idre och de bästa fiskevattnen. Passar både familjen och den mer erfarna fiskaren. Mer information hittar du här >>

 

Mer information

Mer information och uppdateringar kring fiske hittar du på hemsidan som tillhör Särna-Idre Fiskevårdsområde. Den hittar du här >>